пятница, 12 декабря 2014 г.

Ищу свидетелей сожжения Государственного Флага Украины

Ищу свидетелей сожжения Государственного Флага Украины французскими болельщиками вчера, 11 декабря 2014 года, в районе 18-ти часов на углу Прорезной и Крещатика. 

Если этот факт имел место, то требую привлечения граждан Франции к уголовной ответственности по ст. 338 УК Украины.



Коментар до статті 338. Наруга над державними символами

1. Публічна наруга над Державним Прапором України, Державним Гербом України або Державним Гімном України -
карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців.
2. Публічна наруга над офіційно встановленим або піднятим прапором чи гербом іноземної держави -
карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців.
1. Об'єктом злочину є авторитет української держави, який підривається у разі посягання на державні символи як України, так ї іноземної держави. В останньому випадку авторитет України у світі страждає тому, що представники української влади начебто не спромоглися політичними та іншими засобами попередити демонстрацію неповаги до державних символів певної іноземної держави, а тим самим і до неї самої.
2. Ст. 338 містить два простих склади злочину, кожен з яких має свій предмет
Предметом злочину, передбаченого ч. 1 ст. 338, є державні символи України - Державний Прапор України Державний Герб України і Державний Гімн України Державний Прапор України - прямокутний стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів Великий Державний Герб України встанов люється законом з урахуванням малого Державного Герба України (тризуб) та герба Війська Запорізького (козак з мушкетом). Головним елементом великого Державного Герба України є Знак Княжої Держави Володимира Великого (малий Державний Герб України) Державний Гімн України - національний гімн на музику М. Вербицького із словами, затвердженими законом. Оскільки вказані закони на сьогодні не прийнято, то Державним Гербом України є Знак Княжої Держави Володимира Великого (тризуб), а Державним Гімном України - відповідна музична редакція автором якої є М. Вербицький.
Предметом злочину, передбаченого ч. 2 ст. 338, є офіційно встановлені або підняті державний прапор і державний герб будь-якої і іншої держави, незалежно від того, чи визнана вона Україною і чи і підтримує Україна з нею дипломатичні відносини. До предмета цього злочину не належать: а) прапори і герби, які не є символами іноземних держав (наприклад, прапор суб'єкта федерації, або полотнище, лише схоже на прапор іноземної держави); б) прапори і герби міжнародних організацій (скажімо, прапор 00Н); в) прапори і герби іноземних держав, які не були офіційно встановлені або підняті.
Офіційно встановленим або піднятим вважається прапор (герб), який піднято (встановлено) на території посольства чи консульства або у зв'язку з візитом делегації іноземної держави у місці її зустрічі тощо. Знищення чи пошкодження прапора (герба), який не був офіційно піднятий (встановлений), інша публічна наруга над ними або над прапором (гербом) міжнародної організації, якщо це було поєднано з порушенням громадського порядку і супроводжувалось особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, можуть бути кваліфіковані за ст. 296.
3. З об'єктивної сторони злочини, передбачені ч. ч. 1 і 2 ст. 338,
полягають у публічній нарузі. Способами наруги можуть бути знищення чи пошкодження прапора (герба) шляхом його спалення, ламання, розмальовування, нанесення на прапор образливих написів, зле шаржування герба чи гімну. Наруга над державними символами тягне відповідальність за ст. 338 лише у разі, якщо вона була публічною (спрямованою на публіку). При цьому винна особа може, скажімо, розмалювати прапор як у присутності інших людей, так і без їх присутності, але з наступним винесенням такого прапора на людські очі.
Злочин вважається закінченим з моменту вчинення описаних у
ст. 338 дій.
Імітація зображення Державного Герба України, Державного
Прапора України та звучання Державного Гімну України, зображення державних символів інших держав у рекламній діяльності не тягне відповідальності за ст, 338, але створює підстави для притягнення суб'єктів підприємницької діяльності до фінансової відповідальності.
4. Суб'єкт злочину загальний.
5. З суб'єктивної сторони злочин характеризується прямим умислом. Публічна наруга над державними символами, вчинена з хуліганських мотивів, кваліфікується за сукупністю злочинів, передбачених ч. ч. 1 або 2 ст. 338 і ст. 296.
Источник информации

Если же эта информация не подтвердится, и является "операцией прикрытия" каких-то иных действий неких иных граждан Украины, то предлагаю опубликовать имена причастных к разработке и осуществлению "операции прикрытия".

P.S.   Юлия Мусташ (http://mvs.gov.ua/mvs/control/kyiv/uk/publish/article/86109) опровергла информацию о том, что болельщики из Франции подпалили/сожгли Государственный Флаг Украины. 
Я прекращаю поиск злоумышленника (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10203306236724772&set=a.10201064431361039.1073741827.1475843076&type=1&permPage=1). Но продолжаю поиск тех, кто ночью организовал "операцию прикрытия", и того, для кого она была так топорно организована. Хотя чего его искать... 

Комментариев нет:

Отправить комментарий