суббота, 26 апреля 2014 г.

КАК УБИВАЮТ "ЧЕРНОБЫЛЬСКИЙ БАТАЛЬОН"

Два года назад мы с коллегами по Общественному совету при ГУ МВД Украины в Киевской области посетили юбилей Батальона милиции по охране зоны радиоактивного загрязнения ГУ МВД Украины в Киевской области...



Уже тогда довольно сложно было смотреть в глаза милиционерам, и отвечать на простые вопросы о простых житейских проблемах. Проблемах бытового и финансового характера...


Посмотрите в глаза, всмотритесь в лица людей, которые несут службу в Чернобыльской зоне. 
Несли службу вчера. 
Несут службу сегодня, 26 апреля, в Международный день памяти жертв радиационных аварий и катастроф...


Только сегодня милиционер несет службу... голодным. Не в переносном, а в прямом смысле слова. Такой подарок сделало "чернобыльскому батальону" Министерство экологии и природных ресурсов Украины.

Мотивация милиционера, и до того очень слабая, ослабела еще и продолжает ослабевать. Возникает вопрос: а будут ли эти люди нести службу в нечеловеческих условиях завтра?

Вопрос возник не случайно. "Чернобыльский батальон" из-за неких накладок  в действующем законодательстве остался без лечебно-профилактического питания с 1-го апреля.

"... Починаючи з 1987 року всім підрозділам МВС, які виконують службові обов’язки на території зони відчуження, надається безоплатно лікувально-профілактичне харчування та проживання у гуртожитках. Фінансування таких послуг здійснюється за бюджетними програмами «Підтримка екологічно безпечного стану у зонах відчуження i безумовного обов'язкового відселення» i «Підтримка у безпечному стані енергоблоків та об’єкта "Укриття" та заходи щодо підготовки до зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС». Також безоплатне надання даних послуг передбачено Постановою Кабінету Міністрів України від 10.09.2008 № 831 (зі змінами). На даний час вказана Постанова є чинною.
Керівництво Державного агентства України з управління зоною відчуження повідомило, що з 01.04.2014 року припиняє надавання послуг Відділу зони ЧАЕС, до яких входить і лікувально-профілактичне харчування. В подальшому може припинити безоплатне проживання в гуртожитках. Дане рішення вони мотивують тим, що з прийняттям Господарського i Бюджетного кодексів України ситуація змінилась. Відповідно до Господарського кодексу відношення між суб'єктами господарської діяльності не зважаючи на їх організаційно-правовий статус має будуватися на договірних засадах. Бюджетний кодекс України не передбачає надання послуг за рахунок коштів однією бюджетної програми підрозділам (працівникам), які фінансуються за рахунок іншої бюджетної програми. Це класифікується як нецільове використання коштів.
Дана ситуація склалася не лише з підрозділами МВС, а й з іншими підрозділами ( прокуратури, Служби безпеки України, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Міністерства охорони здоров’я), які виконують свої службові обов’язки на території зони відчуження.
Державне агентство України з управління зоною відчуження звернулось до Міністерства екології та природних ресурсів України з пропозицією у 2014 році надавати послуги у порядку, що існує на теперішній час, тобто всім бюджетним установам, які виконують обов'язки у зоні відчуження, на безоплатній основі. Надання таких послуг, їх номенклатуру та обсяги оформити відповідними трьохсторонніми протоколами: ДАЗВ - надавач послуг - орган управління одержувача послуг. На даний час Міністерство екології та природних ресурсів України рішення не прийняло..."

Интересно, что думает по этому поводу главный милицейский начальник "всея МВД" и "чернобыльского батальона" в т.ч. - Арсен Аваков?



Комментариев нет:

Отправить комментарий